Home / Beklædning / Hvilken redningsvest skal jeg vælge?

Hvilken redningsvest skal jeg vælge?

At bruge en eftermiddag på vandet hvad end det er på vandski, på en dejlig sejlbåd eller flydende rundt i en lille jolle kan være noget af det mest afslappende på en dejlig sommerdag. Mange danskere bruger netop denne måde til at slappe fuldstændigt af og nyder dette i fulde drag. Vi har jo meget kyst i Danmark, hvorfor der er mange der ofte færdes på vandet. Desværre er det også en af grundende til, at man jævnligt hører om, at der har været redningsaktioner i gang og i nogle tilfælde hører man også, at folk ikke har klaret den tilbage til kysten. Disse tilfælde har som regel én ting tilfælles: Ingen eller dårlig redningsvest.

De forskellige typer af redningsveste

Der findes mange forskellige typer af redningsveste, men generelt set kan de opdeles i to store kategorier. Der er svømmevesten og så den almindelige redningsvest. Hvilken du har brug for afhænger meget af hvad du foretager dig på vandet og hvor erfaren en sejler/svømmer du er. Svømmevesten har f.eks. den fordel, at den er meget nemmere at bevæge sig i og oftest også mere behagelig at have på i længere periode. Ulempen er dog, at hvis man falder i, så skal du altså kunne svømme. Den holder dig ikke flydende, hvis du f.eks. besvimer.

Den almindelige redningsvest derimod er din sande ven, hvis du kommer i problemer på havet. Her er der også flere forskellige typer. Der er den helt klassiske, som gerne er stor og orange, som har en fyldig krave og ofte er et bøvl at have på. Den fylder, er ubehagelig, men den redder dit liv næsten uanset hvor slemt det står til. Den er specifikt designet til at holde dig i live så lang tid som muligt. Her er der også lavet en god mellemting, som er den oppustelige redningsvest, som har bevægeligheden fra en svømmevest, men størstedelen af fordelene fra en klassisk redningsvest.

Kompromis er ikke en mulighed

Når det handler om sikkerhed til søs, så er der ganske enkelt ikke noget der hedder, at man godt bare kan vælge en hurtig løsning. Hvis du ikke stoler 100% på det udstyr, som du har med på vandet, så skal du slet ikke tage af sted. Det kan redde dit liv, hvis du vælger at investere i en god vest, så det er altså ikke her at man skal være nærig og gå på kompromis.

Skal du, efter at have læst denne artikel, ud og købe nye, kan du finde tilbud på redningsveste her. Når man køber dem på tilbud, er der mange penge at spare. Og tit kan du få de dyre til samme pris som en billig.

About Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top