Home / Sundhed / Hvad betyder watt når man snakker om cykling?

Hvad betyder watt når man snakker om cykling?

Når man umiddelbart tænker på watt, så er det slet ikke noget, som man ville sætte i sammenhæng med cykling. Det er nemlig bare noget, som man tænker hører hjemme i fysikkens verden, når man tænker på alle disse forskellige former for elektricitet. Det kan man i hvert fald meget hurtigt komme til at tro. Der er igen tvivl om, at det har lidt mere end denne ene betydning. Det har nemlig en betydelig mening, når det kommer til cykling. Det er dog vigtigt, at man forstår, at det ikke er cykling udenfor, som man taler om. Det er mere cykling på en motionscykel, som man benytter indendørs.

Så når man taler om watt i den sammenhæng, så er det noget, der har en betydning for, hvor hårdt man rent faktisk træner. Så hvis man skal til at træne op til at større cykelløb om vinteren eller bare ser det som en god mulighed for at få trænet, når det rent faktisk er vinter, så er det bare med at komme ind i det. Det er egentlig ikke så svært, når man lige helt forstår, hvad det går ud på. Det kræver dog først og fremmest, at man har en wattmåler. Hvis man ikke har en, så kan det være en meget stor fordel, hvis man investerede i en.

Forskellige sværhedsgrader af træning

Når man træner ved brug at watt på samme tid, så kan man nemlig måle, hvor intens selveste træningen. Det kan hjælpe nogen til at give en fornemmelse af, hvor hårdt det egentlig er. Andre sætter sig selv op efter, hvor mange watt de skal opnå. Hvis man gerne vil gøre det meget lettere for sig selv, så kan man bare investere i en træningscykle, der allerede har en indbygget wattmåler. Så skal man ikke selv til at bøvle med at få en wattmåler til at fungere.

Det er helt generelt en anden måde at træne på, der har meget fokus på en bestemt intensitet og det, at man kan blive i stand til at holde sig i gang meget længe. Det er også noget meget anderledes i forhold til det, at man ikke bare sidder og kører i et lavt tempo, når man benytter sig af sin motionscykel. Med de forskellige programmer, som man har tilgængelighed, så er der slet ikke nogen tvivl om, at man ikke kommer til at løbe tør lige foreløbig. Så hvis man gerne vil prøve at måle watt i sammenhæng med cykling, så er det en oplagt mulighed at købe en motionscykel.

Vil du være klogere på Watt, så Læs wattmåler guiden her.

About Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top